17 Jun

House Chapple / Tribe Studio Architects

first_imgCopyAbout this officeTribe Studio ArchitectsOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationMosmanHousesRefurbishmentAustraliaPublished on January 23, 2014Cite: “House Chapple / Tribe Studio Architects” 23 Jan 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogFaucetshansgroheKitchen MixersVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Fine WoodPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesCultural / SportsPENT FitnessFitness Equipment – BANKA™ Weight BenchSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – B-ClassConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMMetal PanelsTrimoQbiss One in OfficesBricksFeldhaus KlinkerFacing Bricks – Waterstruck VascuWood Boards / HPL PanelsInvestwoodViroc Nature for FurnitureCurtain WallsMetawellFacades – Aluminum Curtain WallsHeatingFocusFireplaces – PaxfocusPatios / TerracesGlas MarteGlass Pavilion – GM Pavillon360More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Projects “COPY” Houses House Chapple / Tribe Studio ArchitectsSave this projectSaveHouse Chapple / Tribe Studio Architects ArchDaily 2013 photographs:  Katherine LuPhotographs:  Katherine Lu Save this picture!© Katherine LuRecommended ProductsLightsLouis PoulsenLamps – AJ CollectionLightsVibiaCeiling Lights – BIGLightsLonghiLamp – AkilelePorcelain StonewareGrespaniaPorcelain Tiles – 20MM Save this picture!© Katherine LuWith fantastic harbour views and a northerly orientation to the street-front and a wonderful garden and existing pool to the rear, the challenge of this house was to achieve sun and privacy while appreciating both aspects. Save this picture!Floor PlanThe house has been in our clients family since the 1960s. An important part of our brief was finding a balance between new and old architecturally and sentimentally.  Our client wanted to retain the romantic elements of the house, and its sense of humility in a suburb of flashy new builds. She was simultaneously keen to have a new start in this house and have it feel her own.Save this picture!© Katherine LuThe strategy is a modest one: retain the original 1920s bungalow frontage and replace a poor 1960s addition at the rear. The primary move is to cave out central part of the plan as living spaces with clear views to the front (harbour) and back (garden). The central band of living space is contained on either side by cellular ribbons of bedrooms and utility.Save this picture!© Katherine Lu  The living space occupies the area underneath the peak of the original roof. The ceiling is removed and a series of distorted pyramid ceiling voids are created within the original geometry, allowing light into the centre of the plan, promoting stack effect ventilation and reinforcing the unusual order of operation of the house.On the high side of the site, the master bedroom is nestled against an existing cliff-face, juxtaposing its harbour view and a close encounter with mossy sandstone and a cheeky orchid garden.The intention is modest: a replacement addition that is fully concealed from the street and minimal facelift to the front.Project gallerySee allShow lessThe Architecture of Alfred HitchcockArticlesBuenos Aires Contemporary Art Museum / MonoblockSelected Projects Share Photographs Architects: Tribe Studio Architects Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/469315/house-chapple-tribe-studio-architects Clipboardcenter_img Australia Save this picture!© Katherine Lu+ 27 Share Year:  2013 House Chapple / Tribe Studio Architects CopyHouses, Renovation•Mosman, Australia ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/469315/house-chapple-tribe-studio-architects Clipboard “COPY” Year: last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *