17 Jun

Brick House / CollectiveProject

first_img 2018 CopyAbout this officeCollectiveProjectOfficeFollowProductBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesBangaloreIndiaPublished on May 24, 2019Cite: “Brick House / CollectiveProject” 24 May 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogFaucets / SinkshansgroheKitchen SinksGlass3MSun Control Window Film in MarkthalPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceRetractable StructuresShadeFXRetractable Canopies in Beverly HillsPanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsSpecialty Facade SystemsWoodSculptformTimber Tongue and Groove CladdingSkylightsVELUX CommercialLonglight 5-30° – Modular SkylightsBars / Wire / MeshJakobWebnet – Sports NetSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Ceiling SailsMineral / Organic PaintsKEIMTiO2-free Mineral Paint – Soldalit®-ArteHanging LampsLuminisPendant Lights – HollowcoreHandicap BathroomAamsco Lighting, Inc.Mirror-Lux LED Illuminated MirrorMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?砖舎,传统工艺与当代几何间的平衡 / CollectiveProject是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Brick House / CollectiveProject Save this picture!© Benjamin Hosking+ 21Curated by Clara Ott Share Photographs:  Benjamin HoskingSave this picture!© Benjamin HoskingRecommended ProductsDoorsLinvisibileLinvisibile Curved Hinged Door | AlbaWoodBruagBalcony BalustradesDoorsVEKADoors – VEKAMOTION 82DoorsJansenDoors – Folding and SlidingText description provided by the architects. Located in a major tech suburb of Bangalore, that until 15 years ago was open farmland, this project strives to create a quiet retreat for a young family of five in an otherwise densely populated and unplanned community.Save this picture!© Benjamin HoskingSave this picture!Ground floor planSave this picture!© Benjamin HoskingConstructed on the foundation of a small brick house that the family had outgrown, the new design builds off of the existing palette and angled plinth to create a personal narrative of open and interconnected spaces that challenge the standard assumptions of load-bearing brick construction.Save this picture!© Benjamin HoskingUsing hand-moulded table bricks with natural variations, this project celebrates the imperfection of the material and the manner in which it is laid. The tension between traditional building methods and contemporary geometries is softened by the introduction of porous jaali screens and the contrasting shadow patterns of partial brick projections.Save this picture!© Benjamin HoskingSave this picture!1st floor planSave this picture!© Benjamin HoskingA small triangular courtyard at the centre of the home is formed as a reminder of the original foundation and history of the site, creating complete porosity between inside and out and a visual connection between public and private spaces.Save this picture!© Benjamin HoskingProject gallerySee allShow less(Gr)ancillary Dwelling / Crump ArchitectsSelected ProjectsORIGINALFRESH / Drawing Architecture StudioSelected Projects Share Year:  India Architects: CollectiveProject Area Area of this architecture project “COPY” Projects Photographs ArchDaily CopyHouses•Bangalore, India ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/917700/brick-house-collectiveproject Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/917700/brick-house-collectiveproject Clipboard Area:  4600 ft² Year Completion year of this architecture project Brick House / CollectiveProjectSave this projectSaveBrick House / CollectiveProject “COPY” Houseslast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *