17 Jun

The Climber’s Refuge / LCA Architetti / luca compri architetti

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/955842/the-climbers-refuge-lca-architetti-luca-compri-architetti Clipboard Projects Houses ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/955842/the-climbers-refuge-lca-architetti-luca-compri-architetti Clipboard Photographs:  Simone BossiSave this picture!© Simone BossiText description provided by the architects. The project, called Chalet Blanc, was born from the idea of a young couple who decided to build a small sustainable chalet at the foot of the Cervino. The building is made with a prefabricated wooden structure and reinterprets the ancient chalet in a contemporary way. The volume of the house is characterised by the inverted “W” roof, which is a tribute to the skyline and the majesty of the peaks that crown the valley, and represents the attempt to initiate a direct dialogue with the wonder of the surrounding nature.Save this picture!© Simone BossiThe broken line of the roof is taken up, in plan, by the design of the balconies, creating an organic design as a whole. The elevations are treated differently from each other, depending on the orientation and internal functions of the building. The openings of the rooms and the large windows of the social spaces on the top floor open to the south.Save this picture!PlanSave this picture!SectionAll the rooms have access to the terraces designed in a zig zag pattern, partially shaded by wooden brise soleil. To the northwest, to protect the chalet from the harsh climate, the facades are decidedly more closed, with no large openings and protrusions. On these sides, the walls are distinguished with rhythmic ribs that are made with vertical wooden beams. The windows and the respective frames vary in size and open more freely and asymmetrically, framing glimpses of the landscape. Finally, the east facade is recognisable by the large loggia and frame around it on the attic floor.Save this picture!© Simone BossiThe wooden structure of the building rests on a masonry base finished externally with dry stone. The base, in addition to housing a three-room apartment, is intended for garage, technical room and ski storage. Access to the accommodation is on the north side on the first level; you are immediately greeted by a small living room that also serves as a hall. On the same floor we find on one side a first bedroom and on the other side a spa with whirlpool tub, emotional showers, a relaxation room, sauna and Turkish bath. The wellness area overlooks the garden and the large stone-paved solarium.Save this picture!© Simone BossiThe upper floor is intended exclusively for the reception with the presence of 4 bedrooms, all with bathroom and large windows facing south; the top floor is characterized by large windows overlooking the valley and the high mountains that surround it; in this space there is the living room, the dining room, the kitchen and a large fireplace with a stone seat and a raw iron chimney; on the east side a covered loggia is intended for a convivial space for reading and contemplation. The architecture has a sustainable soul. The chalet was built using mostly natural materials from renewable sources, such as wood that has reduced consumption and very low CO2 emissions.Save this picture!© Simone BossiThe architecture is balanced and in harmony with the context that welcomes it; the facades and volumes are characterized by the variation of solids and voids and by the vibrating in the light of the wooden brise soleil and of the vertical beams that draw the north side. The attempt was to work with the aim of creating a building in close dialogue with the mountains, which would keep domestic and welcoming spaces inside; environments with a high degree of internal comfort, made with natural and ecological materials.Save this picture!© Simone BossiProject gallerySee allShow lessWest Coast Modernism: LA’s New Class of Single Family HomesArticlesPompidou Center to Close Completely for Renovations during 3 yearsArchitecture News Share Year:  2021 The Climber’s Refuge / LCA Architetti / luca compri architetti “COPY”center_img CopyAbout this officeLCA Architetti / luca compri architettiOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn InstagramOn FacebookBreuil-CerviniaItalyPublished on January 28, 2021Cite: “The Climber’s Refuge / LCA Architetti / luca compri architetti” 28 Jan 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardMetallicsHAVER & BOECKERArchitectural Wire Mesh – MULTI-BARRETTE 8130Enclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsSealantsEffisusGutter Repair – TiteGutter3Aluminium CompositesSculptformAluminium Click-on BattensTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea PrestigeMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Click Roll CapsTiles / Mosaic / GresiteTerrealTerracotta Cladding TileDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE UnilateralWindowsJoskoWindows and Sliding Doors – ONE SeriesMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?意大利登山者之家 / LCA Architetti / luca compri architetti是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Italy CopyHouses•Breuil-Cervinia, Italy Photographs Architects: LCA Architetti / luca compri architetti Area Area of this architecture project Area:  890 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” The Climber’s Refuge / LCA Architetti / luca compri architettiSave this projectSaveThe Climber’s Refuge / LCA Architetti / luca compri architettiSave this picture!© Simone Bossi+ 28Curated by María Francisca González Sharelast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *